Alimentația sănătoasă-ce este?

Alimentația sănătoasă a devenit mai ușor

„Mancarea si bautura păstrează trupul și sufletul împreună” – cine nu stie zicala? Dar ce zici de cunoștințele noastre despre nutriție? Să ne hrănim sănătos, cu drepturi depline, echilibrate? Că, în general, se înțelege sub alimentar sănătos?

Mâncare bună este una dintre cele mai frumoase lucruri în viață și este foarte important pentru a ne calității vieții. În ciuda scandaluri în jurul BSE, manipulări genetice și terapia de substituție hormonală este încă vă puteți bucura de și mai important, pentru a alege mancarea lor natural, sezonier și în stare proaspătă. Experții în domeniul nutriției, de asemenea, de acord. Sub alimentar sănătos astăzi se înțelege variată, echilibrată și proaspăt amestecat alimente, care poate fi preparat în liniște creativ.

Copleșit de scurtă formulă, înseamnă o alimentație sănătoasă: mai multe vegetale (fructe, legume, cereale), decât de animale produse alimentare (carne, pește, produse lactate, ouă) și doar o cantitate mică de grăsime, sare și zahăr. O mulțime de lichide trebuie să: cel mai bine apa, ceaiuri, sucuri și altele asemenea. Dacă sunteți încă versatil și variat de prânz-cu suficientă necesitatea de – atunci, de fapt, deja sunt sănătoși!

  1. Martie este o zi de a manca sanatos. Cum despre tine? Știați despre sănătate și dezvoltare durabilă nutriție? Faceți cunoștință cu micul nostru concurs:

O dieta sanatoasa: 10 reguli de către societatea de alimentare

  1. Sfat pentru o alimentatie sanatoasa:

Bucurați-vă de o varietate de produse alimentare

Întotdeauna alege alte preparate. Mult mai diversă ai сочетаете produse, cu atât mai bine vă sunt asigurate toate substanțe nutritive esențiale: o parte integrantă a unei diete sanatoase. Este, de asemenea, bine, dacă vă mai ales de multe ori se adresează cu fructe, legume, paste, cartofi și alte produse vegetale. Și trebuie să există doar atâta timp cât nu vă veți sătura.

  1. Sfat pentru o alimentatie sanatoasa:

Abundenta de produse din cereale și cartofi

Cele mai bune donatori de energie sunt de pâine, chifle, paste, orez, mei, fulgi de cereale din plin de cereale sau de cartofi. Ele conțin puține grăsimi, o mulțime de vitamine și minerale, dar, de asemenea, o mulțime de fibre.

  1. Sfat pentru o alimentatie sanatoasa:

Legume și fructe-iei „5 pe zi”

Există cinci porții de fructe și legume în fiecare zi pentru o alimentație sănătoasă. Cum se poate de proaspete, de sezon, ușor fierte sau ca suc – cel mai bine consumate de toată lumea. Ambele grupuri sunt водосодержащими și, prin urmare, низкокалорийными. Acestea sunt principalele surse de vitamine, minerale și fibre, și, de asemenea, fitochimicale.

  1. Sfat pentru o alimentatie sanatoasa:

Lapte și produse lactate zilnic, de pește, de una-două ori pe săptămână. Carne, mezeluri și ouă în cantități moderate

Care deține, în mod regulat să ia produse lactate și pește, suficient de calciu, iod, seleniu și acizi grași omega-3. Carnea oferă o mulțime de vitamine B1, B6, B12 și fier. 300 până la 600 de grame de carne și mezeluri pe săptămână este suficient pentru a face acest lucru. De preferință neapărat slabă sau scăzut de soiuri ar trebui să fie, mai ales la колбасных și produse lactate.

5.Sfat pentru o alimentatie sanatoasa:

Un pic de grăsime și alimente grase

Avem nevoie de grăsime, nu numai ca titularul de gust, dar, de asemenea, ca o sursă vitală de acizi grași esențiali și vitamine liposolubile. Favorabile sunt 70-90 de grame de origine vegetală, în special, de rapiță și uleiul de soia. Fii atent cu grăsimi, care nu veți vedea. Ei se ascund în cârnați, brânză, dulciuri și fast-food.

  1. Sfat pentru o alimentatie sanatoasa:

Zahăr și sare în cantități moderate

Cine vrea să mănânce sănătos, folosește sare și zahăr cu moderație. Uscate și fructe proaspete dau multe feluri de mâncare mai naturala de dulceata si mai sanatos. În saline preparate proaspete de plante medicinale și aromatice, condimente pot înlocui sarea. Dacă utilizați sare, grija pentru, astfel încât în ea conținea iod și fluor.

  1. Sfat pentru o alimentatie sanatoasa:

Abundente De Lichid

Apa este esențială pentru viață. Bea in fiecare zi aproximativ 1,5 litri de apă minerală, fructe și ceaiuri de plante, dar, de asemenea, sucuri de fructe dozatoare.

  1. Sfat pentru o alimentatie sanatoasa:

Grijulie mod de preparare

Pregătiți preparate cu grijă, este considerat deosebit de sănătos. Posibil, la temperaturi scăzute, doar o perioadă scurtă de timp și cu o cantitate mică de apă, dar, de asemenea, de căldură de grăsime. Favorabile fierberea, evaporarea, grătar și de gătit în punga de plastic sau de lut oală, deoarece gustul și substanțele nutritive se păstrează.

  1. Sfat pentru o alimentatie sanatoasa:

Găsiți timp și bucurați-vă de

Relaxați-vă la cină. Există o masă cu mâncare frumos făcut, el are același gust, din nou, la fel de bine. Mesteca fiecare muscatura bine, ceea ce contribuie la senzația de sațietate. Conștient de consumul de alimente ajută în mod corect și sănătos de a mânca. Cine poate face acest lucru de mai mult timp, are mai multa placere.

  1. Sfat pentru o alimentatie sanatoasa:

Urmăriți greutatea dumneavoastră și de a rămâne în mișcare

Corect greutate sunteți activi și vă aflați în mișcare. Prin urmare, în mod regulat se ocupă de sport, cel mai bine-drumeții, înot și ciclism. Acest lucru ține în formă, întărește sănătatea și dă o figură bună.

O alimentație sănătoasă în fiecare zi

În fiecare zi, când mă gândesc la faptul că se pregătesc familiei sale, nu doar uneori, ei încep să-și spargă capul. El trebuie să fie proaspete, sănătoase și gustoase. Repede el trebuie să meargă în viața de zi cu zi, și asta de mai multe ori pe zi – pentru că numai cu trei mari și două mici, mese noi optim de energie, substanțe nutritive, vitamine și minerale. Micul dejun, prânzul și cina pot fi un pic mai mult de două перекуса sunt concepute pentru mici gustări. Prăjitură cu brânză, de exemplu, sau un măr și o mână de nuci.

Pentru a utiliza substante nutritive vitale, proteine, grăsimi și carbohidrați, este benefic să le ia într-o anumită atitudine față de sine. La adulții sănătoși, la o fractiune din totalul de calorii de aproximativ 15% proteine, 30% lipide si 55% glucide. Important toate cele trei blocuri, ele îndeplinesc жизнеобеспечивающие caracteristici combinate cu vitamine, minerale și oligoelemente. Pentru ca aceasta să funcționeze bine, să ia alimente este cel mai bine într-o cantitate suficientă în timpul zilei distribuite la tine. Pentru o alimentație sănătoasă vă ideal nevoie de o zi:

6 pahare sau 6 pahare neindulcit de fructe sau ceai de plante

2 Portii De Fructe

3 Portii De Legume

4 portii de paste, orez, pâine sau alte cereale și cartofi

3 portii de lapte, iaurt, brânză de vaci sau branza

1 porție de carne, pește sau cârnați

4 linguri de ulei, margarină și uleiuri

Doar cu o combinație de diferite grupuri de produse alimentare, corpul poate fi echipat cu toate elementele nutritive de care are nevoie. Produsele pe bază de plante, cum ar fi cerealele, fructele si legumele contin fibre, carbohidrați, vitamine și minerale. Dintre produsele de origine animală, organismul primește de înaltă calitate de proteine. Cei care mănâncă vegetarian, primesc proteine ca prin lapte și produse lactate,cât și prin intermediul leguminoase și cereale. Prin uleiuri vegetale celulele sunt alimentate vitale în acizi grași.

O cantitate suficientă de fructe și legume, pentru a mânca, probabil, este una dintre cele mai importante recomandări pentru o alimentație sănătoasă. Cel care vrea să facă doar un pas către o alimentație sănătoasă, ar trebui să înceapă cu fructe și legume. Pentru că fructele și legumele sunt nu numai scăzut de calorii Sattmacher, ele conțin, de asemenea, fitochimicale, care sunt concepute pentru a proteja organismul. În plus, fructe și legume furnizează vitamine, minerale și de fibre solubile în apă.

O alimentație sănătoasă: carbohidrații furnizează energie

Ori de câte ori am голодаем, sursa noastră de energie este gol-ficat, mușchi, țesut și sânge se păstrează doar în jur de 500 de grame de carbohidrati. Creierul are nevoie de o nouă energie, acest lucru indică: du-mă simple (de exemplu, zahăr, smochine) sau mai bine amidon carbohidrati (cum ar fi paine, cereale sau de orez). Ne cerem lor pentru a regla nivelul de zahăr din sânge. Dacă el s-a înecat, ne-am, în afară de foame, uneori simțim ușor împinge. La o alimentație sănătoasă încercarea de a preveni acest lucru: este mai bine pentru a menține nivelul de zahăr în sânge cât mai constantă și pentru a preveni ridicat și un nivel scăzut.

Pe termen scurt, este nevoie de energie pentru a obține muschii de zahăr în sânge. Amidon, de asemenea, numite complexe de carbohidrati, mai utile, deoarece acestea sunt absorbite mai lent și durează mai mult. Aceasta funcționează bine în special atunci când vă alegeți cereale integrale. În plus, carbohidrații afectează starea de spirit: ele oferă o stare de spirit bună, deoarece acestea stimuleaza producerea de serotonina, hormonul fericirii. Paine, chifle, cereale, paste și cartofi în special сытны.

O alimentație sănătoasă: proteinele construiesc toate celulele organismului

Proteine sau proteine în celulele cele mai răspândite molecule gigantice. Acestea ar trebui să fie absorbit cu alimente, deoarece organismul nostru nu poate produce toate proteinele din blocuri de sine stătător. Sarcina principală este de a forma celule și țesuturi și în mod constant actualizarea lor-ceea ce este deosebit de important în perioada de creștere a copiilor. Proteinele se acumulează hormoni și enzime și acceptă transportul metaboliților și coagularea sângelui-fără ele nu se întâmplă nimic! Deci, înainte cu lapte, brânză,carne, pește, leguminoase, tofu și ouă pentru o alimentație sănătoasă.

O alimentație sănătoasă: când grăsime păstra balanta